29 Mayıs 2013 Çarşamba

Ergenekon’un gizli tanıkları kitap oldu



     Aydınlık yazarı Hikmet Çiçek’in Silivri Cezaevi’nde yazdığı ‘Ergenekon Tertibinde Gizli Tanıklar’ kitabı raflardaki yerini aldı. Çiçek’in Ergenekon davasına yön veren gizli tanıkları incelediği kitap Kaynak Yayınları tarafından yayımlandı.
Kitabın giriş bölümünde davada 31 gizli tanığın dinlendiğini belirten Çiçek “Nasıl ki ‘Balyoz davası’ denilince sayıları binleri aşan sahte dijital belgeler, ‘Odatv davası denince uzaktan gönderilen virüsler akla geliyorsa, Ergenekon
denilince de ilk akla gelen gizli tanıklardır. Ergenekon davası, gizli tanık beyanları üzerine kurulmuştur” ifadelerine yer
verdi.
Çiçek, askerliğini 1993-1994 yıllarında Elazığ’da Jandarma Komando Taburu Komutanı binbaşı Mahmut Şahin’in postası
olarak yapan Gizli Tanık Kıskaç’ın ifadesini şöyle anlattı: “Posta eri ‘Kıskaç’, anlatımına göre 3. Ordu Komutanı ile teklifsiz görüşüyor, 4. Zırhlı Tugay Komutanı ile haritaların başında harekât planlıyor, operasyon yönetiyor, JİTEM elemanı olarak Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’ın tozunu attırıyor. Bunları ciddi ciddi anlatıyor, mahkeme heyeti ciddi ciddi dinliyor. Kod adım, ‘Yalnız Tilki’ diyor.”
Kitabında, koyun hırsızlığı, gasp ve cinayet gibi suçlardan hüküm giyen Gizli Tanık Aydos’un beyanlarını aktaran Çiçek şu ifadelere yer veriyor:
“Bilgi, belge, kanıt yok; ama ‘Aydos’, Veli Küçük ile Hasan Atilla Uğur hakkında akıldışı suçlamalarda bulunuyor. (...)
‘Bir damla halindeki uyuşturucu’ cümlesini, ifadesi boyunca anlattığı hemen her olayda kullanılıyor. (...) ‘Aydos’ Veli Küçük’ten aldığı bu damla ile Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan giren ‘Saddam Hüseyin’in şahsi ajanını’ uyutuyor. Belgeleri ‘Veli Amca’ya’ teslim ediyor, adamın üzerinden çıkan 63 bin dolar için Veli Küçük ‘Sende kalsın’ diyor.”
Hikmet Çiçek inat demektir
     Kitabın sunuş yazısı OdaTV davasında tutuksuz yargılanan gazeteci Soner Yalçın tarafından kaleme alındı. “Elinizdeki
kitabı okumadan önce Hikmet Çiçek kimdir öğrenmek istermisiniz?” diye söze başlayan Yalçın, Hikmet Çiçek’i şöyle anlattı: “(...) Hikmet Çiçek demek, emek demektir. Özveri demektir. Dayanışma demektir. Örgütlü mücadele demektir.
Devrim demektir. Vatan demektir. Enternasyonalizm demektir. Hikmet Çiçek, inat demektir. Bir gazeteciyi sessizliğe ve
unutuluşa mahkûm etmenin imkansız olduğunu anlamak demektir. Hikmet Çiçek her koşulda yazmak demektir (...)”
-------------------------------------------------------------
Ergenekon Tertibinde Gizli Tanıklar Kitabını %25 İNDİRİMLİ Satın Almak için Tıklayın;