13 Aralık 2013 Cuma

VELİ KÜÇÜK “EFSANESİ” YIKILDI!


Fethullah Gülen'in dizinin dibindeki Tuncay Güney'in nerelere servis edildiğine bakarak da, aslında Ergenekon tertibinin kodları kolaylıkla çözülebilir. Güney'in servis edildiği adreslerden biri de Veli Küçük'tü.
Güney zorla Veli Küçük'e sokulmuş ve kovulana kadar geçen kısa zamanda, onun adamı pozlarında takılmıştır.
Küçük'e büyük suçlama
Tuncay Güney'in Veli Küçük'e servis edilmesiyle, medyada olumsuz anlamda bir "Veli Küçük efsanesi" yaratılmaya başlaması eşzamanlıdır: Faili meçhul cinayetler onun görev bölgesi olan Sapanca-Hendek-Düzce ölüm üçgeninde oldu, Susurluk'un merkezindeydi, tüm mafya babalarının üstündeydi, Tuğgeneral olmasına rağmen orgenerallerden daha etkiliydi ve kendisini çağıran TBMM Susurluk Komisyonu'nu bile reddetmişti vs.
Ergenekon davası öncesinde özel olarak yaratılan bu algı sayesinde, iddianameye çok acayip bir Veli Küçük portresi yerleştirildi: Buna göre ismi iddianamede 1874 kez geçen Küçük hem Hizbullah'ı hem de PKK’yi kuruyor; yetmiyor DHKP-C'yi yönetiyordu. Yurtdışından üç TIR dolusu altın getirtiyor, bırakın Türkiye'yi Azerbaycan'da bile darbe düzenliyordu.

Tertipçilerin sevmediği Küçük
Değerli öğretmenim ve ağabeyim Hikmet Çiçek, işte bu portrenin sahibini, Veli Küçük'ü anlatan bir kitap yazdı. Kitap nasılsa medyada büyük ilgi görecek, nasılsa Küçük'le ilgili her haberi manşetine taşımayı seven bir medya var diyerek, kendi değerlendirmemi biraz geriye atayım dedim.
Fakat nedense bu kez, hem de kendi ağzından portresi yazılan Veli Küçük, medyada yeterli ilgiyi görmedi. Küçük'le ilgili her şeyi manşetine taşıyan medya, Küçük'ü ilk kez anlatan bu kitaba kör oldu.
Peki, sizce neden? Çünkü kitapta gerçek Veli Küçük vardı; yani tertipçilerin sevmediği Küçük… Medya, yıllarca uğraşarak yarattığı Veli Küçük algısını tuzla buz eden bu kitabı haliyle görmemezlikten geldi.

Yıkılan efsaneler
İyi bir portre yazarı olan Hikmet Çiçek, Silivri zindanlarının tüm zorluğuna rağmen yazdığı "Ben Veli Küçük" kitabında gerçek Veli Küçük'ü yazdı ve efsaneleri yıktı:
1. Efsane: Faili meçhul cinayetler Veli Küçük'ün görev bölgesi olan Sapanca-Hendek-Düzce ölüm üçgeninde oldu!
Aslında çok kolayca çürütülebilecek bu yalan, bombardıman gibi her sayfadan her ekrandan fışkırdığı için insanlar haliyle inandı. Oysa Veli Küçük Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanı'ydı ve Sapanca-Hendek-Düzce hattında bir "ölüm üçgeni" çizildiğinde, bunun Küçük'ün sorumluluğundaki bölgeyle hiç ilgisi olmadığı kolayca görülebilirdi.
2. Efsane: Veli Küçük Susurluk'un merkezidir ve TBMM Susurluk Komisyonu'na gelmeyi reddetmiştir!
İlginç olan, Veli Küçük'ün "Susurluk'un merkezinde" olduğunu somut bir veri olmadan ortaya atan kişinin Hanefi Avcı olmasıdır ve şimdi her ikisinin de aynı örgütün üyesi olarak "darbecilikle" suçlanmasıdır.
Diğer yandan Küçük'ün TBMM Susurluk Komisyonu'nun çağrısını reddetmesi büyük bir yalandır. O komisyonun üyesi olan Fikri Sağlar’ın "çağırmayı düşündük ama çağırmadık" demesine rağmen, bu büyük yalan yıllarca sayfalarda yankılandı durdu.
3. Efsane: Veli Küçük'ün Alparslan Aslan'la bağı!
Danıştay tetikçisi Alparslan Aslan'ın Veli Küçük'le bağını ortaya koymak için üretilmiş manşetlerden biri de her ikisini aynı karede gösteren fotoğraftı! Oysa fotoğraftaki küpeli şahsın Alparslan Aslan'la bir ilgisi yoktu. Aslan'ın babası "O oğlum değil" diye bağırıyor ama sesini dinleyen olmuyordu.
Fotoğraftaki genç, İsveç'te düzenlenen Dünya Azerbaycanlılar Kongresi'ne katılmış ve kongrenin başkanı Veli Küçük'le fotoğraf çektirmişti. Benzerliği kullanmak isteyen ise ilk olarak PKK’nin yayın organı olmuştu, ardından da yandaş medya…

AKP'nin vekil adayı: Veli Küçük

Kaynak Yayınları’ndan çıkan "Ben Veli Küçük" kitabında daha birçok yıkılan efsane var. Biz kalanını kitaptan okumanız için burada kesiyoruz. Fakat bitirirken önemle belirtiyoruz: AKP'nin 2002'de milletvekilliği teklif ettiği Veli Küçük'ün 2004'te Tayyip Erdoğan'ın uzattığı eli sıkmaması, onun kişisel tarihinde önemli bir virajdır!

-----------------------------
Ben Veli Küçük Kitabını %25 İndirimli Satın Almak İçin Tıklayın;